Bästa Biskvier!

Botten

400 gram           mandelmassa

2,5 dl                  strösocker

3 st                      äggvitor

Smörkräm

300 gram           smör

2,25 dl                florsocker

3 tsk                    vaniljsocker

3 st                      äggulor

3 msk                 pulverkaffe + 1,5 msk hett vatten

Garnering

225 gram           mörk blockchoklad

30 gram             kokosfett (eller matolja)

 

Gör så här;

Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med sockret och äggvitorna. Vispa till en pösig smet, helst med elvisp.

Spritsa ut smeten till släta runda kakor, ca 4 cm i diameter, på bakplåtspapper. Tryck till med fingret så att de får jämn form. Låt dem stå på plåten ca 30 minuter i rumstemperatur.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader, 15-20 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Fyllning: Rör matfettet med flor- och vaniljsockret till en pösig smet. Det går bäst med elvisp. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smaksätt med pulverkaffet utrört i vattnet. Bred krämen på kakornas undersida. Ställ kakorna i kylen (30 minuter) eller i frysen (15 minuter) så att smörkrämen stelnar.

Garnering: Smält chokladen och kokosfett i vattenbad. Doppa krämsidan i choklad en eller två gånger. Låt chokladen stelna mellan gångerna.

Förvaring: Svalt 6-8 dagar, i frys ca 3 månader.

TIPS! Bytt ut kaffe och vattnet mot 2 msk kakao för mer barnvänliga kakor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0